‘Meer kleur en vrolijkheid voor iedereen’

Mijn naam is Corrie Leushuis. Al vanaf dat ik een jaar of vier ben en een potlood kon vasthouden, ben ik gaan tekenen en schilderen. Dat is tot nu zo gebleven. Van vroeger uit was het niet belangrijk daar een beroep van te maken. Het was een leuke bijkomstigheid, maar niet iets waar je van kon leven werd thuis gezegd. Toch bleef ik tekenen, schilderen en ontwerpen. Heel actief kon ik familie en vrienden blij maken met mijn schilderijen en tekeningen. De behoefte naar een opleiding zorgde ervoor dat ik 1,5 jaar naar de AKI ben geweest. Helaas mocht ik daar niet realistisch schilderen, omdat dat niet vernieuwend genoeg was. Ondertussen was ik 30 jaar en had ik altijd naar hartelust dat getekend en geschilderd wat ik leuk vond, en onderwerpen genomen waar ik een emotie bij ervaarde. Dat kon een paard in de wei zijn of een moeder die haar kind liefdevol vasthield. Nadat ik gestopt ben met de AKI, waar ik me niet gelukkig, voelde ben ik een opleiding gaan volgen bij een particuliere kunstacademie. Daar heb ik alle technieken geleerd zoals perspectief tekenen, schilderen met aquarelverf, met olieverf, met acrylverf en met andere materialen. Ook heb ik vele stijlen geleerd zoals abstract, realistisch en figuratief.

Ik werk nu al weer meer als 30 jaar als een professionele kunstenares. De stijl vrolijk schilderij is door mij ontworpen. Mede vanwege de recessie werd deze, mijn eigengemaakte stijl een succes. Velen herkennen mijn vrolijke schilderijen die vaak een glimlach op het gezicht toveren. Al vele jaren werk ik in mijn eigen atelier aan kunstwerken waarin ik mijzelf kan vinden. Tekenen en schilderen zijn mijn passie en er gaat geen dag voorbij zonder dat ik een potlood of kwast in mijn hand heb gehad. Door de jaren heen heb ik mij gevormd tot een zeer veelzijdige kunstenares. Geboeid door de alledaagse dingen om mij heen, ontwerp en schilder ik op een vrolijke, warme, figuratieve manier, waarbij ik je probeer mee te voeren in mijn wereld. In workshops werk ik dit samen met cursisten uit.

Dankbaar ben ik dat ik op mijn manier een beetje een wereldvervrolijkaar ben geworden.

Liefs Corrie

Blijf altijd op de hoogte!

© 2023 Vrolijk Schilderij | KVK: 69973792 | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Via Design | Technische realisatie Sieronline B.V.